Събуждате се сутрин с подпухнали очи?

Като едни разпалени бюти ентусиасти, решихме да споделим с вас, скъпи Pretty момичета, четири трайни, ефективни и отнемащи минутки, начина да кажете „чао” на подпухналостта.

074232_airputih1460ts

1. Пийте повече вода. Очите са склонни да са подпухнали, поради задържане на вода. Ако сте похапнали много солено на вечеря или миналата вечер преди лягане, може да забележите подпухналост на сутринта. Пиенето на големи количества вода, изчиства района на задържане и облекчава набъбването на зоната около очите.

Забележка: Ден, в който имате подпухнaли очи, избягвайте вещества, които са склонни да ви дехидратират, като кофеин и алкохол.

Cold-Spoon-Therapy

2. Нанесете нещо студено върху очите си. Подпухналостта на очите, както отбелязахме по-горе е натрупване на течности в тъканите около очите. Подобно на други видове подуване, то може да бъде намалено с прилагането на студен компрес. Дали охладени резенчета краставички или охладена лъжица, избора е ваш. Вие само се настанете удобно в легнало положение, сложете ги върху клепачите си за 15 минути или докато усетите, че се стоплят.

how-to-get-rid-of-puffy-eyes

3. Нанесете стягащо вещество на очите си. Може да използвате стягащи кремове или мазила, които намаляват подпухналостта, чрез стягане на кожата около очите. Нанесете конкретното кремче на две памучни тампончета, отново се отпуснете удобно по гръб, затворете очи и поставете памучните тампончета върху очите си. Останете в това положение около 10 минути и след  това изплакнете лицето си.

fall-potatoes_3004. Намаляване на попдпухналостта с помощта на картоф. За картофите е известно, че имат естествени стягащи свойства.

Обелете 1 суров картоф, нарежете го на половина. Поставете половинките върху очите си за около 10 минути. Картофът ще охлади очите ви и подпухването видимо ще намалее.

Ние от PRETTYBOX имаме още едно блестящо решение за справяне с подпухналостта на очите, ще го намерите тук.

Със свеж поглед и усмивка,

Мариела, PRETTYBOX

Comments

comments