Спомняйки си с носталгия за красивото творчество от детството, Теди и Диди решават да сбъднат една своя мечта – не просто да творят, а да правят неща, носещи уникалност, символика, енергия и разбира се красота. Приятелството, любовта, хармонията и таланта са нещата, които ги обединяват, за да осъществят ежедневно идеите си. С любов, позитивна енергия, много хубави емоции изработват уникални бижута, носещи заряд и символика на притежателя си. За предизвикателствата и емоцията от една сбъдната мечта Теди и Диди разказаха с много енергия и емоция. Casa UniquM е дизайнерска къща с кауза, зад която стоят две красиви и талантливи момичета.

logo2

Ето и какво споделиха дизайнерите от Casa UniquM за красивата философия на живота и подкрепяната от тях кауза:

Какво Ви събра и как осъществихте идеята си за дизайнерска къща?

Теди: Първоначално ни събра приятелството и общите интереси към езотериката, здравословния начин на живот и източните практики и теории. След което дойде и идеята за ръчно изработените бутикови аксесоари, които носят свой живот и имат собствена символика, желанието те да бъдат показани и достояние за всеки един, който цени изкуството. Наскоро започнахме да развиваме проекта за дизайнерската къща, още сме в началото, но имаме много съмишленици и нещата се развиват бавно, но за сметка на това качествено. Всяка една идея има нужда от време, енергия и любов, за да узрее.

Диди: Като всяко хубаво нещо и този проект започна с едно спомняне и с едно споделяне. Спомняне за това какво винаги сме обичали да правим от съвсем малки – създавали сме нещо красиво с ръце. И споделяне за една мечта. Мечтата си имаше име – Casa UniquM, вече беше направила плахи стъпки създавайки подаръци за приятели и подаръци за приятели на приятели, но беше неуверена и несигурна. После попаднахме на инициативата на Притибокс и всичко си дойде точно на мястото. Като перфектен механизъм, който малко по малко се е подреждал и му е бил необходим външен повод, за да сработи. Ние припознахме повода и Casa UniquM отвори широко врати.

be stylish smallА името Casa UniquM каква уникум история крие?

Теди: Casa Uniqum – идва от испанската дума за къща и уникум – думичката, свързана с уникалността на всеки един от нас. Изкуството е част от нас, откакто се помним, но истината е в съвместната работа, там се раждат и реализират истински добрите проекти. Желанието ни за оползотворяване на подръчните материали у дома, ни доведе до развиваме на тези проекти, идеи свързани с аксесоари от рециклирани материали, което напълно се вписва в нашата представа за устойчив начин на живот. Искаме да заразим всички вас с тази наша инициатива и идея. Всеки има какво да даде от себе си!

Какво Ви вдъхновява да творите и по какъв начин намирате хармонията помежду си в работния процес?

100_3755

Диди: Любовта е тази, която ни вдъхновява. Тя е тази, която дава живот на всичко, която правим. Точно по средата на гърдите всеки човек има една специална чаша – нашето сърце. Това е нашето хранилище на любов – Тази чаша има едно специално вълшебство – когато се препълни, тя прелива и точно в този момент тази чаша се превръща в извор. В извор на живот, в извор на енергия, в извор на още много любов. Ние сме жени, причината да сме тук е да сме пазителки на любовта. С нещата, които правим помагаме на любовта да прелива.

DSC06247

Теди: Вдъхновението идва от всичко обкръжаващо ни, от хубавите емоции, положителните хора, с които се срещаме, желанието да се сблъскваме повече с изкуството и да срещаме индивидуалността в живота си. Когато едно бижу е изработено специално, то неговото значение е по-голямо, отколкото да бъде произведено на конвейер. Когато има идея и концепция, заряд и любов, тогава хармоничността е на лице и работния процес протича леко. Нищо не е на всяка цена, а трябва и търпение.

Уникалното на бижутата е в символиката им, разкажете ни малко повече за нея?

1472263_10201582835111219_1764758589_nДиди: Защо си купуваме бижута? За да покаже това, което всеки от нас си знае, но има нужда уверено да изяви – своята уникалност. Когато избираме за нас са важни – цветът, материалите, човекът, който ги е изработил. Защо? Защото тези красиви, цветни допълнения ни помагат да добавим към своята уникалност и символиката, която бижутата носят. Символиката на цвета – дали ще е червено за сила и страст или синьо за отвореност и по-добра комуникация, дали ще са естествени камъни като аметист и розов кварц или сребърна нишка и канела. Всяко нещо си има своето послание е еднакво силно както за нас самите, така  за хората, с които общуваме, така и за целият свят около нас. Ние избрахме на някой от бижутата си да рисуваме и хексаграми, които носят със себе си посланията за мир и благоденствие. Защо от всичките 64 възможни хексаграми избрахме точно тези? Защото всеки от нас заслужава благоденствие и има способностите и ресурсите да го притежава. Ако все пак не се получава то е защото някъде в еуфорията на деня е загубил вътрешният мир – точно затова тази хексаграма идва на помощ. Това не значи, че слагането на обиците с хексаграми ще свършат цялата работа, не. Те ще сработят както сработиха PRETTYBOX за нас – станаха външната причина мечтата да стане реалност.

DSC06140Теди: Да, имаме серии бижута, които са с хексаграми и други символи, идеята не е наша, а на древните, които откриват, че определените символи и форми, носят свое значение, действие, което отключва определени качества в човека, който ги носи.Това са древни учения, доказани в съвременния свят. Цяла наука си е това :).  Естествените камъни също имат своето действие за хармония, спокойствие, щастие, мир, благополучие, женска сила и др.

Какво за Вас е участието ви в Prettybox?

Теди: Много сме благодарни на Prettybox за прекрасното сътрудничество, за нас това е подходящо пространство, чрез което можем да достигнем до повече дами, които биха оценили уникални бутикови аксесоари, специално изработени за тях, с много любов. Хареса ни много идеята на момичетата от Prettybox за подаръчни кутии, в които има безброй изненади за дамите, които го заслужават.DSC06187

Какво ще пожелаете на нашите Pretty момичета по повод предстоящите празници?

Теди: Пожелаваме на вашите специални дами, винаги да се чувстват уникални, оценени и обичани, независимо от пътя, който са избрали. Нека предстоящите празници им донесат незабравими мигове с любимите хора.

kysmeti

Диди: Да знаят, че те са уникални. Тяхната усмивка и чар правят света по-хубав и точно затова той има нужда от тях.

Позитивната енергията на Casa UniquM  мигновено ни зарази с приятни емоции и силен заряд  от усмивки, любов и уникалност!

Prettybox благодари на Casa UniquM  за уникалните бижута, които ще направят всички Pretty момичета по-щастливи и красиви!

 Untitled-1

Пожелаваме от сърце на Casa UniquM  много успех и Pretty творчески емоции!

Присъединете се към Casa UniquM  и техния красив бижутерски свят!

Твоето уникум бижу може да откриеш в Prettybox Декември!

Петя, Prettybox

<3

Comments

comments