Тя е красива емоционална, талантлива.  Зодията е Везни, а името Виктория- нашият гост-дизайнер в Prettybox Ноември. Креативността е нейната сила ,изобретателността ѝ е красота , а уникалността е в творчеството ѝ. Предизвикателствата я привличат, а тръпката от творчеството за нея  е нестихваща емоция .Буря от хубави емоции с вълнуващи истории ни завладяха в Prettybox. Неспиращите приключенията на Виктория ще ви представим в 2 части.

statiq 1

Ето  какво Виктория  ни сподели  за себе си, идеята V4poison  и предизвикателствата в Работилничката…

Разкажи ни повече за теб.

Казвам се Виктория Митрова, в случая фамилията е важна, защото от там се роди и името. Съвсем обикновен човек, нищо изключително не мога да кажа за себе си. Имам разнородни интереси и черпя идеи от всичко. Не знам дали е важно, но съм на 27 години, работя в прекрасна фирма по 8 часа на ден, а вечерите и уикендите си запълвам с разни „далеч от компютъра“ занимания. Винаги съм искала да се занимавам с приложни изкуства, но някак попаднах в съвсем друг кръг и като, че ли поотложих тези си желания.

От къде дойде идеята ти за V4poison и как се реши да я осъществиш?

Ах, идеята… много е забавна моята история, но нека се опитам да я изложа адекватно. Като типична Везна, имам силна непоносимост към „несправедливостите“ и доста често изпадам в тих ужас, когато видя цени на продукти в България и ги сравня с цени в страни, които съм посещавала. И макар, че ръчно изработени неща, навън са доста ценени, всички си имат критерии, по които купуват. При нас не е точно така, ние виждаме „ръчна изработка“ и решаваме – заслужава си 50лв. (примерно). Аз обаче не съм така, оценявам труда и изобретателността на хората, но доста често смея да твърдя хората се надценяват.

kolaj statiq 1

След тази пледоария, да мина по същество. Харесах си едни обеци във фейсбук страничка, подобна на тази, която имам аз сега. Запитах за цена и ми се върна 28лв. Излишно е да споменавам, че обеците не заслужаваха тази цена, тъй като не беше работено по тях с благородни метали или полускъпоценни камъни, нито пък бяха сложна изработка от мъниста. Просто 4 елемента сглобени с т. нар. рингчета (малки свързващи халки). Тогава се замислих, защо да не мога аз да си ги направя. Малко по малко започнах да се интересувам от къде да набавя материали и понеже се поувлякох и се оказах в даден момент с повече обеци и аксесоари, от колкото някога мога да нося, бях мъдро посъветвана от приятели да отворя страница и да се опитам да се промотирам. Съответно смятам, че нещата, които правя имат предимството да са оценени според материали и време инвестирано в тях. Досега не съм правила обеци над 10лв. Ако някой желае да му направя нещо изискващо по-скъпи материали, ще му ги направя, но тези, които са мои модели и вече са направени, нямат такава стойност и аз нямам за цел да слагам по-високи цени, защото искам хората реално да си дадат сметка, че красиви малки неща, не винаги са скъпи. Искам хората да се усмихват когато получават комплимент за бижу, което могат да впишат в бюджета си. Това е основната ми цел.

В началото имах друго име и замисъл. Исках това да е проект, които да добавя творци и да направим обединение на идеи и проекти, както и да покриваме повече области, не само бижута, но това така и не се получи. Наложи се да сменя името, тъй като се оказа, че някой го е взаимствал без да се поинтересува има ли друго такова име и така се роди V4Poison.

V4Poison_Final

Това си е друга интересна история и ето защо казах че фамилията има значение. Името ми бе „дарено“ от една прелестна дама, която до ден днешен ми казва: Никога няма да забравя как се запознахме!

Това е така, защото, когато се запознавахме аз се представих: Виктория Митрова, като отрова, не Митрева, като трева. Не обичам да ми бъркат фамилията. И така, когато дойде ред да преименувам страницата, тя каза: Направи го свое, защо да се ограничаваш в това, което правиш сега, след време не се знае какво ще ти хрумне, а когато името е твое, няма значение какво представяш, защото ще се свързва с теб.

И аз просто послушах тази прекрасна ПР-ка и се надявам, че наистина ще се получи нещо разнообразно и красиво с това ново начало.statiq11

Разкажи ни за предизвикателствата, които посрещаш в Работилничката.

Ами, предизвикателствата са предимно хората. Трябва да си призная, че започвайки това като мое хоби, не съм очаквала да е такова предизвикателство да се сблъсквам с ответната реакция. Истината е, че съвсем не съм очаквала тесногърдието и предразсъдъците да са на дневен ред, когато мисля за проектите си, но след три сесии, които направихме, вече осъзнавам колко сме ограничени във възприятията си. Първата доста негативна реакция получих, след сесия, наречена „Размяна на полове“, която направихме на шега и в подкрепа на свободата на хората да бъдат себе си. Аз силно вярвам, че няма място за хора, които не виждат хората, а гледат цвят, пол, сексуална ориентация, социален статус и религиозни убеждения. Хората са хора, с едни се разбираме, с други не, едни обичаме, други са ни безразлични… омразата за мен е похабена енергия, която можем да инвестираме в нещо далеч по продуктивно.

V4Poison_3 copy

Освен това забелязах как се „изпариха“ хора от страничката, след зомбитата. За мен това е форма да покажеш определени умения, за мен е красиво да направиш нещо от нищо, дори и то да е стресиращо от начало. Разбирам че за хората подобна визия е неприятна, но за мен това е обогатяване на уменията.

Но от друга страна съм щастлива, че тези хора са преценили да не са част от страницата ми, защото аз не смятам да спирам с експериментите, които правя.

 

За нестихващо вдъхновение на море от идеи и завладяващата красота  ще разберем  скоро във втора част от интервюто на Виктория.

Благодарим на Виктория,че направи нашата  красива кутия Ноември още по-красива!

Ако и Вие обичате да приключенствате присъединете се към V4poison!

Снимки: V4poison

 

Петя,Prettybox!

<3

 

Comments

comments