Да точно така с вино! Чаша червено вино не би повлияла само на настроението, ами и на кожата ти. Всички знаем за ползите от виното като понижаване на холестерола и укрепване на артериите. Но това е само началото – виното още прави чудеса и се грижи за нашия тен, разбира се ако се използва правилно!

January_Wine_700x400

Представяме ти няколко интересни факта за виното и защо е хубаво да го консумираш с удоволствие и мярка!

1.Виното може да спомогне за намаляването на тъмните петна по кожата

Всички знаем, че с възрастта и помощта на вредното въздействие на слънцето се появяват неприятни петна, които с времето увеличават присъствието си. Още по-неприятно е, че лечението им е много трудно и е свързано с много грижи и упоритост. Но точно по темата на помощ пристига напитката на боговете. Всъщност тайната се крие в най-мощните антиоксиданти открити във виното – полифеноли. Те имат силите да спомагат за предотвратяването на промяната в цвета, дори и за лечение.

2.Виното помощник в борбата срещу бръчките

Мощният полифенол съдържащ се в червеното вино е отговорник за подобряването на кожата и нейния колаген, а съответно намаляването и предотвратяването на бръчките. Но преди да поръчате чаша червено вино имайте в предвид, че локалното приложение е доста по-ефективно. Използвайте козметика със семена от гроздови семки. Чашата вино е само малък помощник.

     3. Успокоява раздразнената и възпалената кожа

И разбира се причината са полезните съставки и антиоксидантите съдържащи се във виното. Кожата функционира нормално и защитните ѝ функции са възстановени. Възстановява тена на кожата и той сияе от блясък и красота.

4. Предпазва и защитава от болести

Ефективността му срещу предотвратяване на тумори и туморни клетки е безспорно доказана. Знаем,че здравето започва отвътре!

17db21304edf92c1c8cd4d48e3603f43

Присъединете се към нашите съвети и посрещнете любимия с чаша вино! И все пак внимавайте с изкушението! Използвайте козметика с екстракти от гроздови семки и се грижете за кожата си с природни средства. Ще останете изненадани от ефекта им.

С обич,

Петя, Prettybox

 

Източник и снимки: Интернет;Pinterest

 

Comments

comments