Засияй ослепително само с няколко прости трика за нанасяне на руж!

Blush

Няколко щрихи с четката за руж и нашето лице изглежда по-свежо, по-сияйно, има по-здрав вид. Ружът за лице, както и фон дьо тенът, са задължителни елементи от макиажа на всяка жена, но доста от нас го полагат погрешно или избират погрешния цвят, поради липса на опит или правилна информация. Често в тези случаи желаният ефект не се постига, а резултатът е по-скоро нещо като „големи розови бузи”. Ружът не трябва да стои като петно и да има очертания, а трябва естествено да се слива с останалия цвят на лицето.

Blush_1

Ето 5 мита за нанасянето на руж, които ще развенчаем:

Когато става въпрос за нанасяне на руж  е важно да играем на сигурно, за да избегнем синдромът на клоуна. Но дори и за най-консервативните сред нас ще е добре да преразгледат тази често пренебрегвана част от козметичните навици.

Старо правило: Повторно нанасяй руж след избледняването му

Ново правило: Заложете на различна формула за по-голяма издръжливост. Първо нанесете основа, а след това крем пудра. Поръсете с руж пудра и разнесете. Също така може да опитате да напръскате четката си за пудра с Makeup Finishing spray преди да нанесете пудрата.

Старо правило: Слагайте светло червило ако носите руж.

Ново правило: Ярките устни и зачервените бузи могат да бъдат страхотно дуо, но първо се уверете ,че сте подбрали правилно нюансите. Това означава, студени тонове отиват с хладни тонове и по същия начин с топлите тонове. Coral руж и доматени-червени устни? Какво чакате още? 🙂

Старо правило: Изберете нюанс и се придържайте към него

Ново правило: Не се притеснявайте да излезете от своята комфортна зона, но за да избегнете неприятни изненади използвайте този лесен трик: Нежно щипнете бузката си, и преценете дали този нюанс и нюансът на пудрата си отиват.

5 правила

Старо правило: Нанасяйте руж само на‘‘ябълките‘‘на бузите си.

Ново правило: Ружът не е само за бузите. Използвайте плоска четка, като полагате ружа в посока от ухото към брадичката под ъгъл от 45 градуса. Движенията са все едно рисувате голяма запетая, като се стараете да докосвате кожата само с върха на четката. Ако имате по-пухкави бузи, можете да положите ружа в посока от ухото към носа. Кръглата четка използвайте след плоската, за да омекотите цвета. Нанасяйте ружа кръгообразно като го съсредоточавате в предната част на скулите. Можете да го изтеглите леко и към слепоочията и нежен щрих по дължината на нослето.

Старо правило: Никога не носете руж и бронзант едновременно.

Ново правило: Комбинацията от двете всъщност се съчетава отлично, ако не се прекалява. След като веднъж сте нанесли ружа, минете с бронзант зоните, които са озарени от слънцето: челото, слепоочията, на върха на брадичката и Т зоната. Когато избирате бронзант се уверете ,че нюансът е по-скоро кафеникав отколкото оранжев. И запомнете: ако ви стои добре не се колебайте,носете го.

С обич и руж,

Дени, Prettybox

Снимки: Интернет

 

Comments

comments