Грешните схващания за твоята кожа са вече в миналото. Досега списанията ни казваха едно, женските сайтове друго. СПА експертите от Elizabeth Arden ще ти помогнат да се погрижим по най-добрия начин за твоята кожа.

Screen Shot 2014-02-07 at 08.29.27

1.Грешно схващане

Взимане на душ помага на сухата кожа да остане овлажнена

ФАКТ: Не е така. Всъщност, продължителният душ отнема от влагата на кожата. Взимайте душ с хладка вода за не повече от 5 минути. Горещата вода отваря капилярите, което причинява загуба на вода от горните слоеве на кожата.

2.Грешно схващане

Използване на продукти за кожа, склонна към омазняване ще предотврати появата на пъпки и несъвършенства

ФАКТ: Комбинираната кожа се нуждае от щадяща грижа и контрол на омазняването в определени зони, както и овлажняване, за да се осигури нужния баланс.

3.Грешно схващане

Не бива да овлажняваме мазна кожа

ФАКТ: Дори мазната кожа има нужда от хидратация, за да изглежда добре. Овлажняването е свързано с вода, а не с омазняване. Когато си миете лицето, независимо от типа кожа, вие премахвате омазняването, което задържа влагата в кожата.

4.Грешно схващане

Мазната кожа трябва да се измива по-често

ФАКТ: Трябва да почиствате лицето 2 пъти на ден и само 2 пъти на ден! Ако имате мазна кожа, не се поддавайте на изкушението да я почиствате по-често, защото това ще окаже излишна стимулация на кожата и ще предизвика появата на пъпки.

5.Грешно схващане

Суха кожа = дехидратирана кожа

ФАКТ: Макар много сухата кожа и дехидратирана кожа да изглеждат (и се усещат) по един и същ начин, причината и третирането на всяко състояние е много различно. При сухата кожа, мастните жлези не произвеждат достатъчно омазняване, така че кожата да е овлажнена по всяко време. При Дехидратация има голямо наслояване на мъртви клетки на повърхността на кожата, което пречи на кожата да задържа вода. Никоя доза овлажняване няма да се справи с проблема, но редовна и качествена ексфолиация може да намали значително или елиминира дехидратацията.

6.Грешно схващане

Мазната кожа изисква ежедневна ексфолиация

ФАКТ: При мазната кожа, може да се изкушите да ексфолирате всеки ден, с идеята, че по-лесно ще контролирате и намалите мазните секрети. Всъщност, дневната ексфолиация може да активира кожата ви и да я направи дори по-мазна. Вместо това, ексфолирайте максимум 3 пъти в седмицата.

1ba4c0_5a3abbeba824532be2c27bc8303f17b1

Само в Prettybox Февруари може да получиш грижа за твоя тип кожа! Elizabeth Arden и Prettybox ти поднасят изкушение за твоята кожа!

EA_highlight_SURVEY

Обичай кожата си с Elizabeth Arden и Prettybox Февруари!

 

 

Images &Text: www.elizabetharden.com

С обич,

Диди, Prettybox

Comments

comments