July_prettybox

След първите няколко дни прекарани на плажа се запитах дали всеки от нас се грижи с неободимата педантичност към кожата си на плажа? Както сме съветвали и преди, всяко излизане от дома – през лятото, през зимата, и изобщо – е препоръчително да бъде с SPF грижа. Да, дори и прекрасните ни мъже!

В PRETTYBOX Юли ще се погрижим с предложение за продукт, на който можете да се доверите спокойно.

Все така се случва – Покриваш се обилно със слънцезащитен фактор преди да отидеш на плаж и въпреки това се връщаш с порозовели клепачи, изгорели страни или сухота в косата. Дори да се смяташ за експерт по защита от слънцето,  лесно можеш да пропуснеш някои кътчета и сгънки на тялото си. И малкото невнимание към тези места може да причини щети под формата на слъчеви петна, бръчици, изгаряния и дори рак на кожата.

Споделяме няколко критични зони, които да вземете под внимание и за които да се грижим от сега нататък.

58ff136200f7dd3182c3f472645ff711

Критична зона 1: Около очите и клепачите

Слънцезащитният крем може да нарани очите ни, затова ние, съзнателно или не, избягваме нанасянето му в близост до тази деликатна зона. Дерматолозите наблюдават както и преждевременни бръчици, така и доста наченки на рак на кожата, което изисква сложна и обширна хирургическа намеса. Дори и да носиш големи слънчеви очила, това не те предпазва изцяло от опасността, която крият слънчевите лъчи.

Критична зона 2: Горната част на дланите

Ръцете ти са изложени на слънчева светлина всеки ден, цяла година. Затова не е невероятно, че те са едно от птървите места, къдете ще забележиш неприятни следи от слънцето. Специалистите обясняват, че състаряването и слънчевите петна се появяват първо по кожата на ръцете, а по-късно на лицето или тялото.

Критична зона 3: Горната част на челото или линията на косата

Двойната плитка наистина може да е най-добрият вариант за прическа на плажа, но тя носи със себе си и един проблем – ярко червена ивица в горната част на челото ти или началото на скалпа. Ракът и белещите се клетки по скалпа са много често срещани заболявания точно поради тази причина. Дерматолозите съветват да носиш шапка винаги, когато можеш или просто да нанасяш слънцезащитен крем на това място.

Критична зона 4:  Около краищата на банския костюм

Сигурни сме, че ти се е случвало да нанесеш прилежно слънцезащитния крем на всички деликатни зони около банския костюм, но в края на деня отново имаш червенини по същите тези места, защото просто горнището или долнището са се разместили. Съветът ни е да намажеш тялото си с крем докато си гола. Така няма да пропуснеш нито сантиметър и ще можеш спокойно да се припичаш, без да се притесняваш, че банският ще се размести отново.

Критична зона 5: Вратът

Защитаваш лицето си и всики части от раменете надолу със слънцезащитен крем, но какво става с частта между тях? Вратът е мястото, което лесно можеш да забравиш, което е най-уязвимо към изграряне.

Следвай нашите изпитани (и изстадани) съвети и ще бъдеш още по-красива!

Открий своя нов любим слънцезашитен продукт в PRETTYBOX Юли 😉

С  много слънце и грижа,

Диляна & PRETTYBOX

Images: Internet, Pinterest

Comments

comments