Ето,че PRETTYBOX Ви поднася поредната модна вълна този път директно от Лондон. Зад нея стои една млада и красива българка получила спонтанно, неочаквано и шеговито увлечение към модния свят.  Днес нейната шега се превръща в модна кауза.

IMG_4112Тя се казва Илиана и е моден блогър. Модата и Лондон са нейна страст, начин на живот и хоби. И тъй като в PRETTYBOX сме неуморно любопитни, решихме да  попитаме за Лондон, времето, красотата и още нещо…..! 

Какво те отведе в Лондон?

Любовта! Един ден, може би в края на лятото аз си бях в България, а моят приятел дописваше магистратура си в Северна Англия. Спонтанно ми хрумна идеята да заминем за Лондон. Взех телефона си и написах един среднощен смс, който гласеше „Next stop London?”. Той прие предложението и на 25 Септември 2009 вече бяхме там.

Разкажи ни за блога си London Fashion Chronicles и модата в Лондон.

Докато чаках работната си виза, а това беше дълъг период от 6 месеца, реших да правя нещо,което ще ми донесе удовлетворение и може би от части ще практикувам професията си. Беше експеримент! Сега мисля да използвам блога си и да популяризирам български дизайнери. Тук в България има много таланти, на които се възхищавам. Надявам се да съм в полза на повече от тях.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAС Мина, от Maria Queen Maria

Какво е да си моден блогър?

Честно казано не се взимам много на сериозно, но пък ако трябва да бъда честна, имаше период, в който нямах възможност да поддържам блога си, и се чувствах много гузно. Изпитвах чувство на предателство. Към днешна дата съм много радостна,че имам повече време за модните си интереси. Дори имам планове и нагласа блога да придобие по-професионален вид, но както се казва „всичко с времето си”.

P1110211

photo-28Какво те вдъхновява в модния свят?

Красота, материи, цветове, блясък. Възможността да пресъздаваш различни визии, чрез комбинации. Вдъхновяват ме нестандартните неща, лукса, пищността, аксесоарите.

Вкъщи обичам да съм комфортно облечена…. Или съблечена зависи от сезона и настроението 😉

Модата за теб е хоби, мания или професия?

Модата за мен е начин на живот. Понякога като се скараме с приятеля ми си мисля „ На кого му трябват мъже, след като има толкова красиви дрехи, които те изпълват с щастие само когато ги гледаш”. Вчера например носих за първи път боти на Jeffrey Campbell. Имах чувството, че летя от щастие докато ги разхождах.

Красотата е мода или модата е красота?

Красотата е нещо много лично. Нещо, което за мен е красиво, е напълно неприемливо за друг. От друга страна красотата винаги е на мода. Разбира се не е нужно да си модно облечен, за да си красив.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Какво е според теб модата – изкушение или необходимост?

В днешно време е необходимост. Всички знаем поговорката за дрехите и посрещането. Начина, по който се обличаш е комуникация, представяне, изразяваш себе си без да говориш. Дрехите говорят вместо теб.

Какъв е твоя стил на обличане?

Обличам се според повода и мястото,където отивам. Личният ми стил на обличане е шик, обичам да съм леко авангардна. Всичко бляскаво е в моя стил и ми е в графа любимо.

IMG_0234At London Fashion Weekend

Коя е най-голямата ти модна слабост?

Без дори и да се замисля си признавам, че кожата е най-голямата ми слабост в момента. Обожавам всичко в кожа, дори си шия мои модели дрехи, тъй като не мога да намеря точно това,което искам…а пък и от финансова гледна точка е добро решение. Тук в Лондон е доста ветровито и студено и слабостта ми се оказва от практическа гледна точка доста полезна. Кожените бижута са последната ми слабост.

P1120144

Какви модни съвети би дала на нашите красиви момичета от PrettyBox?

Да не се страхуват от нормите. Ако всички се обличаме по последна мода ще бъдем еднакви. Веднъж една моя приятелка ми сподели „ Когато се облека и наглася и настроението ми е друго”. Самочувствието на жената зависи много от визията й. Така поне пише в книгите по псхология ;). Та, носете новите си дрехи и смело ЕКПЕРИМЕНТИРАЙТЕ, красиви момичета на PrettyBox ! J

From London, with Love,

Illiana, xxx

Comments

comments