edcc9cfee7b058e3bbc932655e5196e4Моември – да направим света по-добро място за нашите страхотни мъже!

Всяка година над 1000 души само в България заболяват от простатен карцином – заболяване, което може да бъде излекувано, ако се открие навреме. Преди години в Австралия на един мъж – вече станал популярен в целия свят – Адам Гарон, му хрумва идеята да пусне мустак, да призове приятелите си да пуснат мустаци, да организира партита и да събира средства за превенция на рака на простатата. Днес глобалната инициатива Моември е завладяла сърцата и умовете на стотици хиляди хора. Идеята е толкова добра, че не остави безразлични и нас, българите!

На английски думата Movember е комбинация от австралийската разговорна дума за мустак – „Мо“ и месец Ноември. Ноември е месецът на мустака, когато всеки мъж спира да се бръсне и оформя своя мустак. Звучи доста лесно, но в действителност е огромно предизвикателство. Мовембри е ежегодно, едномесечно събитие, когато отглеждането на мустака се прави с цел не само забавление, но и да се повиши информираността на здравните проблеми на хората, като например рак на простатата и други злокачествени заболявания, характерни за мъжете, както и с благотворителна цел, в полза на обществото.

ef54ddb688166fcbeb0dea86a077ad21Други забъркани! – Mo Sista

Зад всеки велик мъж стои една велика жена!

Мъжката част се крепи благодарение на Mo Sista, нежния пол, често и движеща сила във всяко начинание. По същество Mo Sista е жена, която обича Мо. Лице, което е посветено на подкрепата на Mo Bros в живота по време на приключението с отглеждането на мустаците. Тя е колега, приятел, член на семейството или партньор. Тези вдъхновяващи жени са ангажирани с повишаване на осведомеността за мъжките здравословни проблеми и многото необходими средства за здравето на мъжете.

Целта на Movember е да “промени лицето на мъжкото здраве“. „Човек се нуждае от трудности в живота: те са необходими за собственото му здраве!“ Карл Юнг

Ние от PRETTYBOX подкрепяме инициативата, в която дори някои от екипа сме имали удоволствието да се включим лично, извън България. Знаем, че и нашите Pretty момичета са ангажирани и съпричастни, и затова решихме да ви запознаем както в Моември, така и с един лесен, приятен и красив начин да подкрепим нашите любими мъже!

Представяме ви идеи за маникюр, с които лесно ще станете част от тази световна тенденция.

Моември

 

С обич и вдъхновение,

Преси от PRETTYBOX

хохо

Comments

comments