Месецът на модата е! Вдъхновени от красотата около нас, обещахме да ви запознаем и с красиви и талантливи дами, които творят дрехи със стил. Както всички момичета и ние се увличаме по модата и въпреки, че в офиса нямаме строг дрескод, обичаме да се обличаме модерно и кокетно в офис стил. Може би поради тази причина харесваме облеклата на “de Art”. Освен шик през деня “de Art” предга и уникална елегантност с вечерните си тоалети.

Качествени материали и перфектна изработка на достъпни за българския пазар цени, са водещите принципи на този млад бранд. Елегантните облекла са подходящи и удобни за офиса, а и за по-официални събития.

TTL_Image_1052

Представяме ви Диляна, собственик и креативен директор на “de Art”, която ще ни разкаже за хубавите неща, които са ѝ се случили по пътя към осъществяване на мечтата ѝ.

28608_1419769087209_6405681_n

PB: Как се роди идеята за твоя онлайн моден бутик “de Art” и как осъществи мечтата си?

Д: “de Art” беше един дългоочакван проект, отлаган във времето, за да дойде така нареченият ‘подходящ момент’ и да се появи в пълния си блясък и очарование. После осъзнах, че такъв момент не съществува; A има опасност утопията по перфектната идея да продължи вечно и да си остане нещо имагинерно, ако не се предприемат конкретни действия. И така реших, че всичко е въпрос на придобита увереност в собствените възможности, ентусиазъм и доза лудост, за да се осмели човек да даде старт на една своя идея в това несигурно време. Тези фактори бяха налице. И така аз и няколко сърдечни и мили хора от новосъздалия се екип на ‘de Art’ – професионалисти, посветили живота си на шева и кройката, решихме да дадем шанс на това, което ние искаме да направим, така както го виждаме, по начина, по който можем, влагайки всички свои знания, умения, възродени стари, нови и още неродени идеи, които имаме, и да създадем първите облекла от модната линия. Да поставим началото!

IMG_0957_2

PB: От къде черпиш вдъхновение за моделите, които създаваш?

Д: От всичко. Нямам рецепта. Със сигурност не търся вдъхновението вътре в себе си, напротив. То идва от всичко, което ме заобикаля, от хората, които срещам, от улицата, от минувачите… Разбира се, когато пътувам някъде в чужбина, виждам един по-различен свят, който ми дава много идеи. Има градове, където хората са много по-смели в облеклото си и творят върху себе си. А и няма защо да се лъжем – модата се случва на хиляди километри от нас. Това, което ние правим, е да наблюдаваме, да подбираме, да създаваме облекла без излишна претенциозност за нашите клиенти, приятели и всички, чието внимание сме успели да привлечем и задържим поне за малко. Цел номер едно за нас е да докажем, че могат да се създават висококачествени облекла и то красиви и адекватни на случващото се в модния свят. А същите тези облекла да са достъпни за повечето български жени.

PB: Как протича един твой работен ден?

Д: Може да протече по различни начини, но със сигурност започва с чаша хубаво ароматно кафе. Преглеждам онлайн изданията, свързани с нашата сфера, които следя. Защото информацията е много, изсиква време да я отсееш, да я отбереш, да я осъзнаеш. След това…каквото денят сам покаже. Ако имам вдъхновение – творя, ако не – върша някои от онези досадни задачки, които винаги са много на брой и неминуемо изискват да им отделиш част от времето си. Това е хубавото на работата ми – дори да съм много натоварена, дори да срещам трудности, да имам проблеми, в края на деня винаги съм удовлетворена, приятно изморена и…усмихната 🙂

PB: Само дамско облекло ли се предлага или и мъжко?

Д: “de Art” е част от семейната ни фирма “Денисим”, която се занимава с производство на дамско и мъжко облекло от вече повече от 20 години. Но брандът “de Art” за сега облича само дами. Мъжкото облекло е по-специфично, а и българските мъже се обличат изключително трудно. Все още им липсва въображение, прекалено са консервативни и плахи в облеклото си. Голямо предизвикателство е да облечеш български мъж по начин, по който един италиянец например сутрин избира облеклото си със затворени очи.

PB: Коя е любимата ти дреха от колекция есен-зима?

Д: Определено палтото и то в свежи и светли цветове. Стига с черното и сивото. Oversize палтата са изключителен хит за сезона, обожавам ги. Макар че се съмнявам, че ще бъдат добре възприети в България. Българката харесва вталения, обран силует. Мисля, че тук най-добре би се възприела New Look вълната, която носи доста женственост – подчертана талия, елегантно вталено сако с пола например.

TTL_Image_1023

TTL_Image_1070                                                                                                                                                               PB: През Септември световно известни дизайнери представят новите си колекции, няма как да не попитаме какво ти и твоят екип сте приготвили за клиентите си за есенно-зимния период от годината?

Д: Съобразили сме се с тенденциите за сезона и с българския пазар, разбира се. Както казах, не всичко, което излиза на световната сцена, се възприема тук. Но това е нормално, всяка географска ширина си има своите особености и предпочитания относно стила и облеклото.

PB: Какви други изненади да очакваме от De Art за в бъдеще?

Д: Може би повече аксесоари, обмисляме и линия с вечерни облекла.

IMG_0327

PB: Как могат клиентите да поръчат?

Д: За съжаление есенната ни колекция все още не е излязла. Натовареното лято ни позабави, но първите модели ще излязат края на септември. До тогава клиентите могат да поръчват модели от миналите ни колекции на много добри намалени цени, както на онлайн магазина ни: www.deart.bg, така и директно на страницата ни във фейсбук: www.facebook.com/deart.clothing.

(PB: Ние вече имаме риза като тази. Страхотна е!)

IMG_0552

 

 

 

PB: Ако искате да добавите нещо, за което не сме ви питали, сега е моментът! 

Д: Пожелавам на всички хубава и цветна есен с много настроение и усмивки!

Ако и вие като нас, обожавате стила и удобството (да, двете не са взаимно изключващи се) задължително посетете сайта на de Art, а след това можете да споделите с нас впечатленията си.

С обич,

Гери

хохо

 

Comments

comments